טיפול שורש
 

מה הוא בעצם טיפול שורש ומה משמעותו
טיפול שורש הוא טיפול שיניים אשר מטרתו לתקן שן פגומה, עקב הרס הדרגתי של שכבות השן- הזגוגית, הדנטין ומוך השן. לרוב הרס השן נגרם עקב ריבוי של עששת.

כאשר מתפתחת עששת  המתקרבת או חודרת למוך השן, החיידקים הנמצאים בה גורמים לדלקת הפיכה או בלתי הפיכה במוך השן. במצב זה, יהיו  סימנים לפגיעה בשן כמו, כאבים וחוסר נוחות בלעיסה ובמגע עם קור/חום ולעיתים מורגש גם ריח לא נעים בחלל הפה, נפיחות בפנים או בצוואר, נפיחות בחניכיים, ועוד.

הכנה לטיפולי שורש
לרוב, טיפול שורש מתבצע תחת הרדמה מקומית בלבד, למרות שכיום, ניתן לבצע טיפול שורש ללא הרדמה בכלל.
אין צורך בהכנות נוספות מיוחדות לפני טיפול שורש. אלא רק במקרים של אנשים בעלי סיכון מוגבר לפתח דלקת של מסתמי הלב )אנדוקרדיטיס), כגון בעלי מסתמים מלאכותיים ועליהם ליידע על כך את רופא השיניים על מנת לקבל מנת אנטיביוטיקה לפני ביצוע הטיפול.
טיפול שורש נעשה במרפאת שיניים בתנאים סטריליים, על ידי רופא שיניים כללי או רופא שיניים מומחה (אנדודונט). לעיתים טיפול שורש מתמשך ליותר מפגישה אחת ואף מספר פגישות במרפאה.

תהליך הטיפול
במצב של דלקת בלתי הפיכה, מסלקים את העששת ברקמות הקשות (זגוגית השן והדנטין) ולאחר מכן חודרים למוך השן, שכבר נפגע מהחיידקים ומסלקים את העצב שבתוך תעלות  השורשים ואת כל כלי הדם שאחראים להזנת השן כאשר היא בריאה. בהמשך מרחיבים , מנקים, שוטפים ומחטאים את התעלות שבתוך השורשים ובסוף התהליך, מבצעים סתימה של תעלות אלה ע"י צמנט בעל תכונות אנטי בקטריאליות וחומר נוסף שנקרא ''גוטה פרקה'', שיש לו יכולת חדירה מקסימאלית והוא סותם את התעלות.
במרפאת חי-שן, משתמשים בטכניקה של "גוטה פרקה חמה", המאפשרת סתימה הרמטית של התעלות.
לאחר טיפול מסוג זה השן אמנם קיימת  בפה אך היא אינה רקמה שלמה ואינה חיה ויש צורך לבצע השלמה ע"י שחזור או להרכיב מבנה וכתר על שארית השן. גם כאן ד''ר אנדראה משתמשת בזירקוניה שהוא חומר המותאם יותר לגוף האדם  יחסית למתכות והחרסינה בהם השתמשו בעבר.

מקרה נוסף של מצב השן נקרא: דלקת הפיכה. במצב זה, אפשר במרבית המקרים לבצע  סוג אחר של טיפול, המונע  את הסרת העצב ומאפשר להצילה. במצב זה, השן עדיין  מוזנת על ידי העצב שנישאר חי ומתפקד ואלסטיות השן נשמרת. טיפול זה נקרא  ''כפוי מוך השן" לאחר שמסלקים את כל העששת ברקמות הקשות (זגוגית ודנטין), מוסיפים שכבה של חומר שנקרא קאלציום הידרוקסיד (נגזרת של סידן) המחולל יצירת שכבה של רקמה קשה חדשה (דנטין מתוקן), המגן על מוך השן. מעל חומר זה, מוסיפים  עוד חומר המכיל סיבי זכוכית מיקרוסקופיים אשר בעזרתו ניתן לסתום ולמלא  את חלל השן וגם הוא עוזר לתהליך חידוש וריפוי השן.  בין45  ל90 יום נבנית שכבת דנטין חדשה ולאחר תקופה זו מצלמים שוב את השן כדי לאמת  היווצרות מספקת של שיכבת מגנה זו.  בסוף מסיימים את שיקום השן במבנה קבוע ואסטטי בהתאם לצורה ולצבע המאפיינים את השיניים של המטופל.

הוראות לאחר טיפול שורש
אין צורך להישאר בהשגחה לאחר טיפול שורש. יש להימנע מאכילה או שתייה במשך שעתיים ולאחר מכן, עד לחלוף השפעת ההרדמה.
על מנת להשיג תוצאות טובות לאחר טיפול שורש, יש לשמור על היגיינת פה קפדנית, הכוללת צחצוח שיניים יסודי.
במידה ויש עליית חום, כאבים חזקים, דימום או הפרשה מקומית מהפה יש לפנות מיידית לרופא.
אין לקחת אנטיביוטיקה ללא המלצת הרופא לאחר טיפול שורש.

סיכונים כלליים בטיפול שורש
יש אפשרות להיווצרות של דימום קל, בעיקר באזור הטיפול כתוצאה מטראומה מקומית לרקמה, שיתרחש מיד לאחר טיפול השורש או עד 24 שעות אחריו ובמקרים נדירים ביותר לאחר שבועות או חודשים. הדימום נוצר כאשר כלי דם קטן בחניכיים נפתח ומדמם. במקרים בהם הדימום הוא רב יש צורך בניקוז, אולם זהו מצב נדיר.
לעיתים נדירות עלול להתפתח זיהום משמעותי יותר, שעלול לחדור לזרם הדם (ספסיס), למסתמי הלב (אנדוקרדיטיס) ועוד. אזי נדרשת פתיחה מחדש של האזור לסילוק הפסולת החיידקית.
ד"ר אנדראה משתדלת תמיד לשמר את הקיים לפני כל אופציה אחרת  והמוטו של מרפאת חי-שן "טיפוח ושימור השן" מתבצע בכל מטופל במרפאה בהתאם למצב בו הגיע. לכן, הלקוח המגיע  למרפאת חי-שן,  בטוח שנעשה המקסימום כדי לשמר את החיוניות של שיניו.
כל טיפולי שורש מבוצעים  ע"י  מכשירים וחומרים  חדשניים ביותר, המאפשרים דיוק מקסימאלי בתהליך הטיפול ותוצאה מצוינת , אסטטית, יציבה וארוכת שנים.
לאנשים הסובלים מחרדות,  משתמשת ד"ר אנדראה בגז צחוק, בסבלנות רבה  ובטכניקות הוליסטיות  בהן השתלמה להרגעה והשקטה.

 

מרפאת שיניים חי שן  |  רחוב: אוסישקין 8 דירה 3 נתניה, קרוב לכיכר העצמאות |  טלפון: 09-8996022  | פקס: 09-8996024